Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Akvariehobbyen

vores planteakvudviklingenkontor

 

 

 Mit 1.akvarium fik jeg for 60 år siden.

Mit første akvarium fik jeg som 12 årig. Siden har jeg haft et akvarium, med undtagelse af de ca.4-5 år jeg var under uddanelse og boede på sygeplejeboligerne i Vestsjælland.

Da vi havde været gift og havde boet i vores hus i nogle år, fortalte jeg min kone, at jeg havde et akvarium hjemme på loftet hos mine forældre. Jeg synes som barn det var stort, men 45 liter synede ikke af meget, så vi købte et 80 liters akvarium. Senere fik jeg foræret et 250 liter.

Medlem af Holbæk Akvarie Klub siden 1980.hakblaa
Jeg kunne ikke få akvariet til at køre, så jeg kontaktede den lokale dyrehandler, som anbefalede mig at komme ned i Holbæk Akvarie Klub. Det var i 1980.

Så tog det for alvor fat. I løbet af nogle år, havde jeg forvandlet baggangen til et akvarierum, hvor der ikke var mindre end 12 større eller mindre akvarier, og hvor det lykkedes at opdrætte både barber og tetraer.

Det gik kun kanske kort tid, hvor jeg fik lyst til at prøve kræfter som udstiller og konkurrerer mod andre. 

Billede1

Vores 360 liters akvarium i målene 100 x 50 og med en dybde på 70 cm, er det akvarium jeg har vundet flest præmier med og som ligger til grund for mine foredrag i forskellige foreninger.

Billede7Billede3 

 

 

 

 

 

 

 

Avisudklip fra 1983, hvor vi lavede reklame i den lokale avis for Holbæk Akvarie klub

Billede4

 

I 1988 blev jeg sammen med Henk og Svend Danmarksmester for første gang i foreningsakvarie. Senere vandt vi dette mesterskab flere gange bl.a. ved de store udstillinger i Forum i 1990 og 1992.

 

 

 

klubakvforum

 

 

 

 

 

 

 

  

   

 Dau

 

Landssekretær og formand for Dansk Akvarie Union

I perioden 1996 til 2004 havde jeg posten som Dansk Akvarie Unions sekretær, et rigtig spændende job.
I marts 2010 blev jeg opfordret til at påtage mig jobbet som Dansk Akvarie Unions formand, en ære som jeg sagde ja til, og er stadig her i 2015 formand for DAU

 Nyt akvarium i 2005

I 2005 fik vi et brugt 530 liters akvarium foræret og det gamle meget dybe akvarium gik på pension.

 

2005

Det var noget af en udfordring at opbygge et sådan akvarie. Jeg havde et 70 cm dybt akvarie og har nu et på 55 cm og næsten dobbelt så langt.
Af hensyn til energipriserne, har jeg valgt kun at have de planter som kan leve i mit akvarie og med den belysning jeg har. 2 x 56 watt + 2 x 36 watt´s lystofrør.
  

2016

Min glæden ved akvariet kom tilbage.

I samme uge skete det forunderlige!

Min gamle akvarieven Jan Lyngdorf kontaktede mig, og jeg fortalte ham om mit akvaries tilstand og om mine overvejelser. Han tilbød sin hjælp og vi valgte at tømme akvariet helt. Jan fik frie hænder til at indrette akvariet - der skulle ske noget nyt, ellers var det nok blevet som det plejer. jan foreslog at vi skulle lægge et hjemmelavet bundfilter i, da vi havder observeret, at min nuværende bund flere steder er rådent. 

Vi fik plantet det til og købt nye fisk. For første gang i mange år deltog jeg i hjemmebedømmelsen med mit prydakvarie. Dommer ne var ikke så inponeret som jeg. Det blev til en 3. plads ved DM.

2016

   

 Efter sommerferien 2016 gik det bare ned ad bakke med vores stue akvarie. Der kom alger, og ingen planter ville vokse. Min teorie var, at bundfilteret gav for mange næringsstoffer og jeg havde ikke nok lys på.

Vores akvarie havde rundet 25 år, det var brugt da jeg fik det, og jeg kunne ikke få en lampe, så jeg kunne lave mere lys, så vi købte et nyt i Oktober måned 2016. Den 1. november 2016 blev det beplantet.

Se video om udviklingen og omlægningerne fra 2016 - 2021.

 

 

0146

 

Sådan så det ud den 26. marts 2017 til hjemmebedømmelsen, hvor det vandt regionsmesterskabet med 90 point. - endelig lykkedes det at vinde med mit stueakvarie igen. Der var 7 akvarier fra 5 klubber der deltog i bedømmelsen. Nr. 2 fik 83½ point.

2018

Efter sommeren var akvariet groet helt til - nogle planter kvalte andre og der var meget lidt svømmeplads - ligesom dybden i akvariet var væk. Der måtte en omlægning til:

til hjemmside1

Akvariet er blevet omlagt og sådan så det ud 7 uger efter.

 

15092019

I foråret 2020 havde det udviklet sig, og akvariet var ved at lukke helt - så der måtte en omlægning til.

Foråret 2020

DAG50

50 dage er gået efter omlægningen i februar 2020 - det begynder at gå stærkt igen.

 

Oktober 2020

20200904

Mine cryptocoryner lukker nu snart hele akvariet. Jeg kan se, at andre planter bliver kvalt. Det samme gør Pogostemon stelata.
Pogostemon stalata bliver beskåret hver anden uge.

Katastrofe og nye store udfordringer.

Mine amatura med T5-rør er knækkede, og jeg kan ikke få nogle nye. Jeg bliver nød til at skifte til LED. Skiftningen af alt lys på en gang samtidig med, mange planter kvalte hinanden gjorde at balancen i akvariet gik sig en tur.

Januar 2021

dag65

Jeg valgte at starte helt forfra, med nyt bundlag og planter.I kan følge udviklingen i mit 2021 akvarie HER

Visninger: 6728