Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Historiske roser - Dronningen af Danmark

01
02
03
04

Booth, Tyskland 1816.

Synonymer: "Köngin von Dänemark", "Reine de Danemark.

Højde: 150cm                         Farve: Rosa                            Duft: Stærk                            Remonterende: nej                           

 

Dronningen af Danmark er opkaldt efter Fredrik VI´s ægtemage, Marie Sophie Frederikke af Hessen. Den kom til verden i Schleswig-Hostein, som på den tid var dansk.

Afstamningen antages at være frøplante fra "Maiden`s Blush", muligvis en damascenerkrydsning. En af de første krydsede haveroser. 

Dronningen af Danmark er en Albarose, og bliver en middelstor busk som virker godt mellem stauder.Blomstringen foregår fra midsommer over en kortere eller længere periode på 2-5 uger alt efter vejrlig. 

Dronningen af Danmark er en pragtrose. Når de karminrosa knopper folder sig ud, ligger kronbladene først tæt som en indtagende skål, ordnede i et skarpt tre-eller firdelt system for senere at bryde op i en fascinende "kvast". Duften er mageløs og væksten løs og elegangt. Skuddannelse ved basis er ikke så rigeligt. Tænk på det ved beskæring, som bedst foregår umiddelbart efter blomstringen, så den kan sætte nye grene til næste års blomstring.

Dronningen af Danmark5               Dronningen af Danmark3