Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Opskrifter på kryddersnaps

Eg.


 

 

eg1

  Der findes flere hundrede arter af egetræer over hele verden, stilk-egen er vort hjemlige egetræ og det
  kan blive meget stort op til 30-35 meter, og de kan blive meget gamle, op til 1500 år.
  Egen kan bruges på flere måder til kryddersnaps, den første aktuelle dato er kyndelmisse,
  hvilket er den 2. februar, da skulle indholdet være det bedste i barken af egetræ. Bark af egetræ er uforlignelig.

Egesnaps af barken:

Vejledende fremgangsmåde:
Barken skæres omkring kyndelmisse skal trække 1 år i "Snaps" og derefter bør essensen lagre i 4 - 5 år, før den fortyndes.
 

Dosering: 2 dl egebark kommes i 1 fl. snaps/vodka.

Trækketid: 1 år. - Essensen lagre i 4-5 år før den evt. fortyndes.

Resultatet bliver da himmelsk, en meget fin mørkebrun snaps med en fyldig, rund og blød smag med et tydelig whiskybaggrund.


Snaps af egeknopper:

Vejledende fremgangsmåde:
Knopperne kan plukkes fra movember til lige før de er ved at springe ud.

Dosering: 120 knopper til 1 fl (70 cl) snaps/vodka.

Trækketid: ca. 4-6 mdr. Vinder meget ved lagring.


Snaps af egekviste:
Det meste af året kan man høste egekviste, der behandles på samme måde som ovenstående.

 

egeknopper