Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Opskrifter på kryddersnaps
Pors (myrica gále).


 

pors

 

  

  Mose-Pors er den eneste af de eksisterende ca. 40 arter af denne slægt,
  der findes i Danmark. Den vokser i hedemoser i Jylland og i visse egne
  af Nordsjælland.

  Det er en lille ca. 1-1,5 m høj busk med små, stive, kilefarmede blade.
  Bladende kan anvendes hele sommeren, men de unge forårsblade (sidst i maj)
  giver den bildeste smag. Porsen er fantastisk fuld af urtekraft.


  

Vejledende fremgangsmåde:
Efter hjemkomsten med proskviste pilles de friske blade af, skylles og lægges til tørring, indtil overfladevandet er fordampet. Bygynd ikke med at skylle og tørre. inden vladende afpilles, for da vil disse knuses under afraspningen.

Dosering: ca. 120 blade overhældes med 1 fl. (70 cl) snaps/vodka.

Trækketid: 2-3 døgn.

Filtrerers herefter gennem et kaffefilter.
En pors-snaps må gerne hvile et par måneder før servering.
Farven er grøngul, men ændres efterhånden til lysbrun.
Bladende kan tørres og gemmes til senere brug.

 

  pors1