Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Opskrifter på kryddersnaps

Valnød.


 

 

valnød

  Valnød er et indtil 30 meter højt træ, mange mennesker har det i haven eller kender nogen der har et.

  Fra man anskaffer et valnøddetræ går der nogle år før det bærer.
  For resten, valnød er ikke en nød, men en stenfrugt.

  Vejledene fremgangsmåde:
  Det er de grønne nødder der plukkes senest 15. august, og det hele der plukkes ned, skal bruges, tag handsker på ellers bliver fingrerne brune.

  Dosering:
  1 fl, (70 cl)snaps/vodka 
  8 - 10 valnødder (grønne valnødder)




Valnødderne skæres ud i kvarte både og overhældes ned  snaps/vodka.

Trækketid:  4 - 6 måneder, gerne længere.


Herefter filtreres valnøderne fra. Snapsen bliver grumset gråsort, for til sidst at ende med den smukkeste mørke maghoni farve.

Efter filtrering fortyndes der 1 - 6.
En valnøddesnaps vinder meget ved lagring, skal det være helt rigtigt skal en valnøddesnaps gemmes i 7 år eller mere.

Valnødesnapsen er velegnet til osten. Vi bruger den også til kaffen.